Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 5 - trainen en afzien

Berichten PatrickPosted by Patrick Thu, June 30, 2011 14:48:13

Dag 5 alweer. Hoewel alweer... Door het slechte slapen van de jongens en ik lijken de dagen weken. Ik begrijp er echt niets van. Val in slaap om na 4 uurtjes wakker te worden en nauwelijks meer te slapen. Het bed is dan ook keihard. Het lijkt wel planking! Wil ik helemaal niet. Ik verlang naar een lekker zacht bed. Toch maar eens even achteraan.

Vandaag dus alleen een middagtraining op het programma. Dat betekent dat we allemaal nog even een korte "slaapsessie" kunnen houden. Dat werd ons wel gegund. Daarna eten en naar de ijsbaan, vanmiddag stond er weer een ijstraining te wachten en after ice.

De ijstraining begon weer met een serie oefeningen gelijk aan de dag ervoor. De oefeningen gingen al beter maar blijven nog wel moeilijker dan gedacht. Is ook niet zo gek op dag 2 van de ijstraining maar toch. Na de korte dweilbreak gingen we verder met de 7 ronden in 2 tallen voor 40 minuten. Gelukkig voor D&D mochten zijn gezien het aantal in een 3-tal. Gaf toch net ff meer rust. Zij moesten 10 x per persoon. Na 8 x 7 ronden was voor beide het kaarsje dan echt uit. Ging al beter dan de vorige keer en hoewel ze moeten afhaken gaat het gezien de verschillen in "trainingsleeftijd" zeer goed.

Regelmatig wordt dan ook gevraagd door andere trainers hoe oud zij zijn. Dat ze 15 zien zien ze er niet aan af omdat ze "lang" zijn. Een steevast vraag 2 is of ze broers zijn! Wij vinden dat Aziaten op elkaar lijken, dat vnden Aziaten dus blijkbaar ook van ons!

Na de ijstraining gelijk door naar boven waar de gym wachtte. Dit keer moesten ze allemaal een fietstest doen. 2 x 10 x 40 seconden volluit met weerstand met daarna 20 seconden rust. Pittig!

Kijk hieronder maar naar de uitvoering en de gezichten na afloop:

Dat was wel even afzien.Je ziet dat de computers afgeplakt zijn met folie. Geen overbodige luxe. Er liggen letterlijk plassen zweet rondom de fietsen. Hoewel de raam ervoor openstaat. Tussendoor gingen de meeste ook nog even schaatsplanken. Dat schaatsplanken gebeurt iets anders dan wij geleerd hebben. Het hoe en waarom moet nog duidelijk worden. Ze zijn gewend om het "plaatsingsbeen" al neer te zetten voordat ze gaan strekken. Ze strekken dan weer wel...

Tijdens onze training was de selectie langebaan aan het shorttracken. Eigenlijk geen verschil met de shorttrackers qua techniek. Zo zien wij onze "helden" in ieder geval niet door de bocht lopen. Dat zal dan ook wel in verhouding zijn met onze sprintmedailles t.o.v. de Aziaten ;-)

Na de training waren de kleintjes aan het schaatsen. Nu al een paar keer gezien en opvallend is dat ze niet hard gaan. Wel proberen ze (moeten ze) elke keer weer opnieuw in de "hoeken" Elke keer worden ze er weer "ingezet" om te oefenen. Dat resulteert hier in een techniek die gewoon al een goede basis is!

Deze zijn het leukst. Ook naast het ijs!

Als laatste nog even 2 opvallende Koreaanse dingen: Wat is dit?

Hiermee open je dus een deur in Seoul. Met een drukknop op de schuifdeur. Lekker makkelijk.

Wat valt je op aan de auto hieronder?

Heel veel auto's rijden hiermee. Hebben ze een aerodynamische auto plakken ze er schuimrubbers op om deuken te voorkomen. Handig en nuttig dat wel, maar het ziet er gewoon niet uit.

Morgen 2 trainingsmomenten. Een sprongtraining en een ijstraining met after ice. Eerste volle dag.

Nu ook maar hopen dat we een beetje kunnen slapen. Ik ben dan wel niet in training maar toch gesloopt en gebroken van de korte nachtjes.

naeil boja ! dylan ina dennis eseo da-eum mesijiga natanabnida.
insa
Patrick

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Luc Sat, July 02, 2011 20:00:51

Hoi, Net gekeken wat jullie allemaal daar doen. Petje af hoor! Hartstikke leuk dat jullie dit mogen doen. Hou nog even vol. En geniet. groetjes, Luc (vriendin Henna)

Posted by Nathali Thu, June 30, 2011 22:54:03

Hallo Patrick, Dylan en Dennis,

Ik heb net de site van Henna ontvangen en met veel bewondering de verhalen gelezen. Wat een ongelooflijke uitdaging! Maar........ ontzettend veel respect voor jullie doorzettingsvermogen. Siènna en Kyela had ik al gezegd dat ze een handtekening van jullie moesten vragen want ik verwacht dat jullie in de toekomst BNers worden en dan is zo een handtekening uniek. Ze zeiden dat ze niet wisten wat ze met de handtekingen moesten doen. Ik heb ze natuurlijk verteld dat een handtekening van een BNer bijzonder is en je het later kan verkopen aan een fanatieke fan. De vraag was dan wel voor hoeveel ze die dan konden verkopen. (de slimmerikken)

Ik hou mij graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en wens jullie succes en heel veel plezier in Korea.

Groetjes Nathali (buurvrouw Dylan)

Posted by jolanda Thu, June 30, 2011 22:19:09

Net thuis van mijn werk gauw de laptop aangezet om te kijken of er al een nieuwe blog was en ja hoor ,en wat voor een.

Toen ik die twee op de fiets zag zweten moest ik ineens weer denken aan de sporttest van dennis die moest ook een fietstest doen maar dan ook nog met een kapje op als je hoort wat er dan voor geluiden vrijkomen ( kon het niet aanzien wat was dat afzien voor mij dan !!! )

Petje af dat ze nog zo goed kunnen meekomen ondanks het slaapgebrek hopenlijk gaat dat met de dag beter ook voor jou pat, ik zou om een zacht matras vragen of een zak hooi .

Trouwens hoe bevalt het om een puber tweeling onder je hoede te hebben ?

hebben ze hun souvenir uit holland al uitgedeeld anders moeten ze er straks mee op de markt in l,oret gaan staan haha.

slaap lekker doeiiiii

Posted by Ineke Thu, June 30, 2011 19:33:38

PS..... Dennis en Dylan, laat ze maar kletsen hoor.... die verhalen komen wel als jullie weer thuis zijn...toch? Je hebt nu wel wat anders aan je hoofd dan een 'opstel' schrijven dacht ik zo.... :) Dooeeeiiiiii

Posted by Ineke Thu, June 30, 2011 18:45:48

Petje af voor jullie gasten..... en natuurlijk een diepe buiging...._/\o......

Groetjes van (tante) Ineke

Posted by DJ Skatehorse Thu, June 30, 2011 18:35:02

He Boyz,

Eindelijk zie ik ze zweten. Wat betreft de gelijkenis: D&D zijn niet alleen opdezelfde dag geboren maar ook nog eens in hetzelfde ziekenhuis. Misschien is er wel een tijdelijke verwisseling geweest op bepaalde momenten. Toch wel lache. Wat betreft die deur daar blijf jij ver vandaan P. Ook niet voor een uurtje, er staat "Members only". Wel goed voor de nachtrust: "Jagermeister". Raymond Barendse vroeg er altijd naar op trainingskampen maar ook voor NK's. Als je maar Ned Kamp wordt was de afspraak, hetgeen meerdere keren geschiedde. Slechts 2 problemen, Jagermeister in Koreaans?????? enne ze zijn nog een paar weekjes onder de 16.

Ppppffffffffffttttt Waar blijft nou een verhaal uit de pennen van D&D. He jongens ga er eens ff voor zitten, morgen zijn jullie een week onderweg, tijd voor jullie verhaal.

Suk6, Dick