Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 3 - We gaan los!

Berichten PatrickPosted by Patrick Tue, June 28, 2011 03:40:55

Dag van de eerste ijstraining. Ik had aangegeven dat wij bij de middag training aanwezig waren en dat gaf ons nog even om bij te komen van weer een slechte nacht. Zowel Dennis als ik hebben wakker gelegen van 2 uur 's nachts tot 6 uur. Om vervolgens om 7 uur op te moeten staan. Na het ontbijt dus nog maar even een slaapsessie houden om bij de training fris te zijn. Gister in de mall hadden we het moeilijk tussen 2 en 4 uur 's middags en dat is precies de trainingstijd deze dag...

Op tijd naar de ijsbaan. Op de kaart zag het er wel "te lopen" uit. Na 45 minuten kwamen we eindelijk aan. Dat gaan we dus anders doen. We waren wel iets omgelopen met het zoeken maar korter dan 30 minuten ga ik niet meer van uit.

Op de ijsbaan aangekomen een warming up gedaan en de kleedkamer in. Zoeken naar een plek. De groep heeft een eigen kleedkamer et eigen plekken. Waag het dus niet op iemand z'n plek te zitten. Toen Dennis een lege plek zag en er wilde zitten werd duidelijk gemaakt dat die voor iemand anders "gereserveerd" is. Wel haalde ze een extra bank erbij odat er voor ons plek is.

Om 14.00 uur startte de ijstraining. De eerste 45 minuten bestond uit oefeningen. Allerlei kracht/uithouding/balans/sprint oefeningen op de schaats. Veel eenbenig. Piitig maar wel leuk. De jongens worden er gewoon tussenin gezet door de trainer om het goede voorbeeld te volgen.

De coach spreekt geen Engels en wil ook geen moeite doen het te begrijpen. 2 Rijders spreken een paar woordjes Engels en daar houden we ons aan vast. Aanwijzingen geeft hij verder niet, maar het ertussen schaatsen en "kopieren" van de andere rijders is ook wel even genoeg. Het team bestaat uit de rijders van net onder het Nationale team. Het zijn de nummer 6, 7, 8 etc van Korea. Pittig niveau dus. Daarnaast zijn er ook een Japanner van het NT en 1 Chinese dame. Ik denk dat zij ook van het NT is.

Na 45 minuten 15 minuten van het ijs dat gedweild werd. Daarna volgde een duursessie. Duursessie betekent her 7 ronden relay in 2-tallen op een goed tempo. 40 minuten lang zonder stop....

Dylan en Dennis mocht in een team met 2 andere en hadden dus een team van 4. Meer rust dus. Toch gingen ze aardig stuk op het eind wat ook niet zo gek was. Goed om te zien dat de Koreanen zelf ook stuk gingen. Is nog een grote stap maar niet onoverbrugbaar!

Direct na de training volgde een sprongsessie in de gym. Na 1 x 5 minuten sprong heb ik ze er tussen uitgehaald. Was voor nu wel even genoeg. Ze waren aardig wit geworden van deze "aanval"

In de gym waren ook een groepje langebaners en een groep van langebaners uit Nagano. Die zijn daar voor een week. Japan is toch wat verder ontwikkeld in het Engels. Heb wat korte gesprekken gevoerd met wat coaches. Aangezien ik in '97 voor het WK in Nagano was brak het ijs snel.

Van de ijstraining heb ik nog geen foto's en video's gemaakt. Eerst even wat vertrouwen winnen hier denk ik voordat ze het toelaten.

Hier toch even snel een snapshot van de gediciplineerde groep op een rij tijdens de sprongtraining.

Wat voor mij wennen is dat je als trainer aanzien hebt. Ik liep de gym binnen en alle rijders komen naar je toe om te buigen en je dus te groeten. Ook na de ijstraining komen de rijders voorbij in de kleedkamer om te buigen. Ik heb dat in mijn schaatstijd altijd gezien maar dat gebeurt dus nog steeds. En nu ik zelf trainer ben hoor ik dus bij de "gerespecteerden" Even omschakelen en mee omgaan. Terugbuigen? Ik zie het andere trainers ook doen en doe het dus ook. Behalve het hoofd van de opleiding Big John. Iedereen buigt naar hem (de rijders zelfs 2x) ook alle trainers (en dus ook ik). Hij buigt voor niemand lijkt het.

D&D hadden uitgefietst en zijn erachter dat ze heel veel zullen moeten gaan rekken om de spieren op lengte te krijgen. Ze zijn bewist dat langere spieren het naast kracht mogelijk maakt diep te zitten. Als je dit niet aanpakt zul je het nooit redden. In NL 100x gezegd. Maar 1 training van de Koreanen drukt hen met de neus op de feiten. Die leggen de benen met gemak in de nek of het hele lijf plat op de grond.

Beginnen dus:

Na het douchen zijn we op weg naar de Italiaan. Nu weer via een andere weg. We zitten midden in een zakendistrict en dat is te zien. Hierboven zie je trouwens een "afslagplek" voor golfers, 2-laags. Ze richten zich op een bord in de verte. Het gaat dus alleen om het afslaan. Dit soort gelegenheden zie je heel veel in Seoul. Maar dan ook echt heel veel. Ik schat dat er per 2 km2 een afslagplek is. Golfen is een van de grote sporten in Korea waar ok op gegokt word.

De ballen rollen vanzelf terug en worden opgezogen.

De wijk waar we in zitten. Met allemaal Koreaanse en Aziatische eettentjes.

Bij de Italiaan gegeten dus. De obers daar zijn nog erger in het buigen dan de gemiddelde Koreaan. Bijna met de neus op de grond bij alles wat je zegt. Ze staan constant te wachten. Zolang je geen teken geeft komen ze niet. Pas als je de ober wenkt komt hij met gezwinde spoed aangerend (met de neus op de grond) Blijft apart.

Hier nog een foto van toeristen die een foto maken. Even brood kopen en weer op tijd naar bed. Morgen om 4 uur de wekker zetten. Op naar de ochtend ijstraining!

Bij deze iedereen (alvast) bedankt voor de leuke reacties op de site en andere plekken. Dat geeft mij weer spirit om het bij te houden als het ook gelezen wordt ;) Ik probeer D&D ook aan de blog te krijgen maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde...

Mocht er van jullie uit een vraag zijn over Seoul of Korea dan hoor ik het graag. Misschien kunnen we het oplossen. Kan zijn over de gebruiken, bevolking, verkeer of whatever dan horen wij dat graag.

  • Comments(17)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Wido Wed, June 29, 2011 22:07:03

Prima dagboek, zeker voor later. Wel de trainingen goed kopiëren he. Dat kunnen de Koreanen ook als de beste maar dan op ander gebied. Dus D&D als jullie je trainings oefeningen nou eens beschrijven of beschrijven wat makkelijk ging of heel moeilijk was. Ook in 's-Gravenzande genieten we van jullie avontuur. Veel Leer Plezier.

Posted by Harry Wed, June 29, 2011 21:38:14

Natuurlijk lezen we in Alkmaar het blog mee. Tip om D&D ook aan het schrijven te krijgen? Zoals zus Jolanda suggereerde: laat ze maar buigen! Je laptop op die drinkbakken van de foto zetten: elke dag een treetje lager, blogje schrijven en pas weer omhoog na 100 woorden...krijgen ze lange nekspieren van :)
Geniet ervan. (Oom) Harry

Posted by Ineke Wed, June 29, 2011 10:18:41

Echt cool dat wij zo kunnen meegenieten van jullie avonturen in Korea.... 't Lijkt wel een spannend jongensboek...lol....:) Groetjes van (tante) Ineke

Posted by Isabelle Tue, June 28, 2011 22:41:38

Zullen wij dan voortaan ook maar buigen als wij jou zien ;-)
Leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken! geniet van alle indrukken!

Groetjes

Posted by Anita Tue, June 28, 2011 21:02:02

Gaaf hoor, om al die verslagen te lezen van over de belevenissen van onze stoere neef.

Geniet er van, deze ervaring wordt jullie niet meer afgenomen.

Suc6!

Posted by Maarten V Tue, June 28, 2011 19:06:09

Toch maar even onthouden dat stukje over lange spieren.......

Succes en veel plezier!

Posted by Wim Tue, June 28, 2011 18:25:36

Hoy Pat,

Leuk om op de hoogte te blijven,

goeie training, en veel plezier.

Annie

Posted by Annemarie Tue, June 28, 2011 18:17:59

Gaaf hoor mannen! Have fun!

x

Anne.

Posted by Skatehorse Tue, June 28, 2011 12:33:54

De originele layout heb ik terug, had te maken met desktopversie. PS. De tropische storm "Meari" teistert heel Zuid oost Azie maar lijkt via Noord Korea te verdwijnen. Gr. DJ.

Posted by Skatehorse Tue, June 28, 2011 11:52:12

He Patrick, De strakke Layout van het blog is veranderd. De fotobalk links en rechts is verdwenen. FF repareren tijdens het nachtbraken. Gr. DJ.

Posted by DJ Skatehorse Tue, June 28, 2011 11:47:37

Weer een mooie samenvatting van al jullie belevenissen. Wat is voor de boys vermoeiender, de trainingen of de "tsunami" aan indrukken en informatie. Natuurlijk wordt je blog gelezen, door steeds meer ST-liefhebbers. Nu nog de boys aan het schrijven zien te krijgen. We wachten met spanning op het volgende verslag. PS. Is/zijn de "mystery" man(nen) al gearriveerd? Groeten, succes en genieten, Dick.

Posted by Ingmar Tue, June 28, 2011 11:06:42

Welke baan rijden jullie.. Die baan waar nog een baan "Onder" zit?? Naast t honkbalstadion? Veel opschrijven hè :)!

Posted by Erik Huisman Tue, June 28, 2011 10:21:09

Patrick, heel gaaf dat je veel tekst en foto's plaatst. Lekker veel info en bijbehorende beelden. Dat maakt het leuk om te volgen.
Dennis en Dylan: schrijf zelf ook wat je meemaakt, vindt of doet! Gewoon optikken zoals jullie mijn vragen hebben beantwoord voor het artikel voor de HVHW-site. Er zijn er zat hier die graag van jullie willen weten hoe het is om daar rond te lopen en te sporten, eten, Starbucken etc.

Hoe dan ook: geniet ervan en succes (in die volgorde)

Erik

Posted by Leon van Oosten Tue, June 28, 2011 09:38:41

Toffe stukjes pat. Wat een ontzettend leerzame ervaring voor jou en D&D! En blijf vooral schrijven, ik lees het met plezier.

Posted by Liesbeth Wildenberg Tue, June 28, 2011 09:15:52

Wat een super ervaring zeg, voor jou (Patrick) en the boys! Geniet ervan...

xxx Lies

Posted by jolanda Tue, June 28, 2011 08:21:06

Vind ik ook ,gewoon er tegenaan met dat schaatsen dat het zwaar was dat wisten ze wel nu de uitvoering nog ,

Ze gaan toch nu al niet naast hun schoenen lopen he door al die aandacht !!

Buigen D&D ook al voor jou patrick ? haha

Trouwens we kijken elke dag uit naar een nieuwe blog wat jullie die dag weer hebben meegemaakt .

Gr Jolanda .

Posted by wilfried Tue, June 28, 2011 07:10:00

De tijd van de toerist uithangen en msn lijkt me nu voorbij. Eindelijk lekker trainen, daar kom je voor. De buigingen zou ik er in Nederland gewoon inhouden.

En de bijdrage aan de blog door die gasten lijkt me toch geen probleem (mag in hun eigen taal)