Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 8 - training + rustdag 1

Berichten PatrickPosted by Patrick Tue, July 05, 2011 14:05:37

Vandaag de laatste training voor de rust en ook de laatste dag van de Jappanse langebaan vrienden uit Nagano. Zoals gezegd werd het een looptraining i.p.v. een schaatstraining. We gingen eerst een heel stuk wandelen/dribbelen voordat we bij het beginpunt waren. De groep met rijders stonden iets verderop en ginger en ineens vandoor. Ze gingen blijkbaar 3 grote rondejes door het Olympisch park. Heuvel op heuvel af... Niet weten hoeveel ze moesten lopen of hoever het zou zijn zijn ze er maar ingevlogen. Het ging goed. Zoals gezegd als het op lopen of fietsen aankomt is het verschil kleiner dan op de schaats. Hoewel er nog altijd verschil zal blijven. Dylan kwam in 33 minuten als 12e binnen van de 35. Dennis volgde iets later in 37 minuten. Nu dan toch echt even rust tot maandag!

In de morgen stelde ik voor om naar een markt te gaan om spulletjes of souvenirs te kopen. In een week een 2e cultureel uitje zagen ze niet zo zitten en bleven thuis. We gingen immers 's avonds ook nog wat leuks doen en ze wilde liever een "dagga zetten" Ik vertrok dus met toeristenboekje op naar een oude markt downtown Seoul.

De "Poort van Seoul"

Beetje gek. Onder deze brug was allemaal plek om te "picknicken" aan "het water". Het rook niet heel fris en was heel donker. Toch blijkbaar gezellig genoeg voor mensen om te gaan zitten. Ik zat nu ook in downtown Seoul en dat betekent ook het armere deel van de stad.

Straatbeeld ;)

Dit district welke bekend is om zijn (zwarte) markten is onderverdeel in verschillende straten. Hierboven een "schoenenstraat" (met verigens weer meerdere straatjes) vol met alle soorten schoenen. Zo zijn er meerdere "thema's" Handig als je dus gericht zoekt naar schoenen, kleding of bv boeken.

Bij het lezen van bovenstaand bordje vroeg ik mij af WAT ze nu precies wilde. Dat werd niet duidelijk. Of je moet misschien dat nummer bellen...

Hier dus een straat vol met allemaal boekverkopers

Nog een straatbeeld ;)

De koeriersdienst zoals bekend in heel Seoul. Vaak oudere mannen die van alles vervoeren.

Zoals hierboven een afgeladen voertuig vol met allerlei pakketten.

Gevalletje afgevallen lading. Wie schuldig is weet ik niet. Ze waren al aan het opruimen toen ik voorbij liep. Ze waren wel druk tegen elkaar aan het (schelden) praten wie waarschijnlijk de schuldige was.

Hele haantjes! Halve haantjes waren in de aanbieding! ;)

Een "straatje" met allemaal warm etenverkopers. Kun je aan het stalletje opeten. Soort "Friet van Piet" maar dan meer "Kat van Myong bhat" :) Ik ben overigens nog geen schildpadjes en varkenspootjes tegengekomen zoals 14 jaar geleden bij dergelijke standjes. Misschien toch een vooruitgang? Stinken doet het nog altijd wel!

Zoals Erik Huisman al aangaf in een van zijn reacties. 4 Is een ongeluksgetal in Korea. Je ziet dus regelmatig liften zoals hierboven. Ook kennen ze geen begane grond. Dat is gewoon Floor 1.

Vanuit de markt snel naar het hotel naar de jongens want vanavond gingen we naar een... Honkbalwedstrijd. Honkbal is populair in Korea, zeker na de winst op de OS in Beijing 2008. Ik denk wel zo'n beetje nummer 1 sport hier. Mr Lee van de receptie had voor ons gekeken. Het begint om 18.30 uur. Ok 17.30 uur die kant op is op tijd dus. Het is niet heel ver bij ons vandaan. We kwamen 17.45 uur aan bij het stadion en in de taxi stond al een wedstrijd aan. Het zal toch niet.... Gejuich uit het stadion. Zal wel warmgooien zijn dacht ik. Op naar de kassa. Uitverkocht alleen nog een paar vrije plaatsen. Die verkochten ze voor het stadion los. Ik had me al door hun heen gewurmd omdat ik geen zin had in valse kaartjes. Nu zijn zij dus de enige die nog kaartjes hebben. Plaatsen van 8.000 Won voor 5.000 Won. (3,33 euro) Doen maar dus. We kwamen binnen. Ik dacht dat het niet zo druk zou zijn maar bij het binnenkomen kwam er een enorm gejoel en gejuich op je af. 60.000 man helemaal uitzinnig. Afgeladen vol en dat maakte behoorlijk indruk.

Wel balen dat die MR lee van de receptie het verkeerd had met z'n half 7. Het was om 5 uur al begonnen. En dan blijkt het vrije stoelkeuze te zijn. Nou de trappen stonden al helemaal vol. Geen stoel vrij dus! Ja sommige wel vrij maar weer bezet met een vlaggetje of iets dergelijks en dan word geacht daar niet te gaan zitten. Zijn ze ff gaan eten ofzo. Een wedstrijd duurt immers tussen de 3 en 5 uur!

Dan maar verder even genieten op de trap.

Wat een sfeer he. In het stadion komt het nog 10 keer harder aan kan ik je zeggen. Ook constant vermaak met spelletjes e.d. Ook het beroemde Kisstime wat bekend is bij Baseball in Amerika.

We zijn niet heel lang gebleven. Konden nergens eigenlijk onze draai vinden. Hebben wat gegeten en nog wat gekeken en maar naar het hotel gegaan.

Ok. Nog 1 laatste sfeerbeeld dan:

Morgen nog een lekker rustdagje!

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by DJ Skatehorse Tue, July 05, 2011 22:52:23

Ha die Patrick,

Mooi verslag. Jammer dat je alleen de hort op moest. Begrijp het wel van de boyz, maar ja ze zijn pas 15. Cultureel of historisch besef moet dan meestal nog komen. Volgende keer ga ik toch gewoon mee. De Koreaanse hoeken zitten er voor mij toch niet meer in. Nog ff volhouden en dan is er weer je eigen bedje en de Hollandse pot.

Sterkte de laatste dagen, groeten Dick.

Posted by Joost Tue, July 05, 2011 22:21:27

Gaaf verslag! Wat een top ervaring voor jullie en wij kunnen zo een beetje mee genieten en leren. Je ziet dat de Koreanen echt veel trainingsuren in de benen hebben, alles is geprogrammeerd door te herhalen, herhalen en herhalen. Van eenbenig schaatsen ben ik nu al fan! Succes nog de laatste dagen! Gr Joost

Posted by Fab Tue, July 05, 2011 21:21:29

hoi D&D&P,

zien net dit mooie verslag van al die zware dagen welke jullie hebben doorstaan. ( Respect ). ook voor jou P met hun.

erg gaaf hoe het daar aan toe gaat. geniet er nog van dat doen wij hier ook.

gr. Fabiola & Arie, ;-)

Posted by jolanda Tue, July 05, 2011 17:00:45

ik word al glaustrofobisch alleen bij het zien van de filmpjes, hadden ze beter met je mee naar de markt kunnen gaan pat ,alhoewel een dagga zetten dat hadden ze ws meer nodig op dat moment .

kan het me ook wel voorstellen iedere voor dag en dauw op ,ik moet morgen om 6.15 op en zie er nu al tegenop, gelukkig nog een dagje en dan lekker vakantie ,en nog een weekje dan zien we de jongens weer .

doeiiii

Posted by Sidney Tue, July 05, 2011 15:52:17

Mooi verslag Pat, erg gaaf om te zien.