Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Belevenissen

Berichten DennisPosted by Patrick Fri, July 01, 2011 13:27:13

Hoi allemaal.

Ik vind het een eer om deze kans gekregen te hebben. De vlucht hierheen ging goed maar kon alleen niet zo goed slapen dus ging ik maar een film kijken. Toen we aankwamen op het vliegveld kwam er gelijk een man naar ons toe en vroeg hebben jullie een taxi nodig? We zeiden oke. De taxi chauffeur liep heel snel we dachten dat hij er met onze spullen vandoor zou gaan maar dat was gelukkig niet zo.

Eenmaal aangekomen in het hotel zagen we onze kamer en dachten we “we worden gegunt” met jacuzzi en massage bed alleen het bed is best hard maar ja lekker boeiend. We gingen na een uurtje gelijk de jacuzzi al in en daarna gingen we Seoul een beetje verkennen en eten. We gingen een zaakje in en bestelde kip. Na 4 stukjes vond ik het wel genoeg maar Pat en Dylan hadden nog honger die hebben nog wat gegeten. Daarna liepen we terug naar het hotel en gingen we slapen.

De volgende ochtend moesten we er om 7 uur uit en gingen we hardlopen in het Olympic park. Daar merkte ik dat het echt benauwd is. Daarna gingen we nog even de stad in. De volgende dag hadden we onze eerste shorttracktraining. De trainers lopen er met stokken toen schrok ik wel even. De training begon en ik merkte bij het eerste oefening dat het zwaar zou worden en dat werd het ook van de Koreanen. Zie je ook dat ze aardig wat poten hebben. We deden de helft en ik was al kapot.

We namen de taxi terug naar het hotel. ’s Avonds liepen we naar een Italiaans restaurant en bestelde 3 pizza’s. Hun vonden dat blijkbaar raar want ze eten 1 pizza met z’n alle. Tot nu toe vind ik het hartstikke leuk in Korea!

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Henna Mon, July 04, 2011 20:59:13

Hallo D&D


we hadden een tijdje geen verbinding dus nu pas een reactie van mij.

Jullie bedjes staan al klaar hier en ik mis jullie wel maar ik zie dat jullie het prima hebben daar en het is best wel pittig allemaal maar jullie redden het wel.

geniet vooral ook van het land en probeer veel op te steken over de Koreanen en hun shorttrack.

groetjes ook aan Dylan en Patrick

Posted by DJ Skatehorse Sun, July 03, 2011 21:14:53

Hallo P-D&D,

Nu ook al jaloerse reacties op dit blog. Weet je hoe ik mij voelde toen Dennis mij op de ST baan passeerde en toen hij mij op een ronde zette ben ik meteen gestopt. Maar wie had gedacht dat eea zo snel zou gaan. Maar niet getreurd heb genoeg mooie dingen meegemaakt als schaatser en als gewestelijk LB trainer en klapschaatspionier. Enne ik zeg maar zo eerst een 11-stedentocht rijden dan ben je pas een echte Hollandse schaatser. Vandaag hebben jullie een leuke dag in een pretpark gehad hoorde ik via andere kanalen. Komende dagen mooi weer in Seoul maar ook vast hard trainen en veel ijsuren maken. Ik kijk uit naar de volgende berichten van jullie uit Seoul. Veel suk6 en plezier in de 2e week. PS Nog een beetje geslapen P?

DJ

Posted by erik huisman Sun, July 03, 2011 15:58:47

Hoi Dennis & Dylan,


Ik ben stikjaloers op jullie. Er zijn momenten dat je wil dat je weer onbezorgd en een jaar of 15 zou willen zijn en zo'n kans zou krijgen. En dat je in je jeugd had geweten wat shorttrack is en dat ze er in een ver Oosters land heel goed in zijn.

Gelukkig duren die momenten niet al te lang en het is ook gezeur van een oude man. Wij hebben hier lekker zomerijs op Thialf en een frisse zeewind en sinds gister (zaterdag 2 juli) middagen lang Tour de France op tv. Dat is ook niet mis.

Zie af en geniet, met alles wat in jullie is.

Groeten,

Erik

Posted by Bert van Lobenstein Sat, July 02, 2011 16:30:50

He die Dennis en Dylan, eindelijk na 7 dagen een bericht van de rijders. Ik dacht dat jullie qua social media wel voor zouden lopen, maar daarin is jullie coach jullie toch de baas. Sowieso wordt in Korea de oudste in huis beschouwt als de wijste en zijn wil is wet. Dubbel pech dus voor jullie.

Het ziet er alllemaal wel erg heavy uit hoor. Benieuwd straks naar alle uitgebreide verhalen.

Ik las trouwens dan 4 het ongeluksgetal is Korea en dat men buigt naar elkaar en zwaaien uit den boze is. Maar goed dat was jullie natuurlijk ook al opgevallen. Ook niezen aan tafel is een doodszonde.

Trouwens goed dat jullie er niet op in de eerste nacht van het nieuwe jaar zijn. Dan verbergen alle Koreanen hun schoenen. Waarom?, Zij denken dat er dan een geest op aarde komt en elk paar schoenen past dat hij tegenkomt (lekker met alleen al 10 miljoen Koreanen in Seoel). Als de geest een mooi passend paar vind, neemt hij ze mee. De eigenaar heeft vervolgens het hele jaar pech. Je zou maar je shorttrack schoenen missen!!!!.

Nog heel veel plezier daar en meld het even als er nog een leuke "shorttrack" gadget is, Kunnen we nog een bestelling doen.

Voor diegene die de Koreaanse taal machting zijn: (of google hebben)

홈 스위트 홈

Bert van Lobenstein

Posted by Ineke Fri, July 01, 2011 17:32:56

Vet... dat je wat hebt geschreven hier.... de hele familie zit je te volgen... dat merk je wel..... ik kijk in ieder geval elke dag !!! Nou joh... lekker genietuh, want wie maakt dat nou mee... ha ha.... jullie dus....:))))

Posted by Rob Fri, July 01, 2011 17:03:33

Hoi Dennis,

Wat is het toch snel gegaan, zo zit je in Turnhout je eerste buitelandse wedstrijd vervolgens in Budapest,Munchen en nu in Korea. Wat gaat er nog meer volgen?.....De Blog wordt volop gelezen ,ga zo door met filmpjes erop zetten e.d.Volgens mij heb je aardig afgezien op de fiets, hou er rekening mee dat de Koreanen een paar jaar ouder zijn dus je zal zeker het verschil in kracht zien en voelen. kijk even wat de ijzers daar kosten ,misschien zijn ze goedkoper als in Nederland.

Ehwaa Pa

Posted by jolanda Fri, July 01, 2011 15:55:12

Ehwaaa

leuk stukje dennis en geniet maar optimaal van de jacuzzi en massage bed want die hebben we thuis niet en ook straks niet op de camping ( maar je luchtbed is vast zachter als jullie bed )

doeiiiiii

Posted by DJ Skatehorse Fri, July 01, 2011 15:44:12

Ha die Dennis,

Ik zit nu bij jullie thuis. Mooi verhaal. Jullie genieten met volle teugen. Dat begrijp ik wel uit de verhaken van Patrick. Volgende week heb je minstens de helft van de dikke "poten" vergeleken met die Koreanen. Trouwens ze zijn ouder dan jullie dus mag het. Morgen is oma jarig (89!!) dus als je een felicitatie op het blog zet laat ik haar dat morgenavond wel lezen. Nog heel veel trainingsplezier en nog een weekje genieten in Korea. PS Zal wel tegenvallen straks 2 weken niks doen in Spanje en Frankrijk.

Groeten, ook aan P&D, Dick.