Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 5 - trainen en afzien

Berichten PatrickPosted by Patrick Thu, June 30, 2011 14:48:13

Dag 5 alweer. Hoewel alweer... Door het slechte slapen van de jongens en ik lijken de dagen weken. Ik begrijp er echt niets van. Val in slaap om na 4 uurtjes wakker te worden en nauwelijks meer te slapen. Het bed is dan ook keihard. Het lijkt wel planking! Wil ik helemaal niet. Ik verlang naar een lekker zacht bed. Toch maar eens even achteraan.

Vandaag dus alleen een middagtraining op het programma. Dat betekent dat we allemaal nog even een korte "slaapsessie" kunnen houden. Dat werd ons wel gegund. Daarna eten en naar de ijsbaan, vanmiddag stond er weer een ijstraining te wachten en after ice.

De ijstraining begon weer met een serie oefeningen gelijk aan de dag ervoor. De oefeningen gingen al beter maar blijven nog wel moeilijker dan gedacht. Is ook niet zo gek op dag 2 van de ijstraining maar toch. Na de korte dweilbreak gingen we verder met de 7 ronden in 2 tallen voor 40 minuten. Gelukkig voor D&D mochten zijn gezien het aantal in een 3-tal. Gaf toch net ff meer rust. Zij moesten 10 x per persoon. Na 8 x 7 ronden was voor beide het kaarsje dan echt uit. Ging al beter dan de vorige keer en hoewel ze moeten afhaken gaat het gezien de verschillen in "trainingsleeftijd" zeer goed.

Regelmatig wordt dan ook gevraagd door andere trainers hoe oud zij zijn. Dat ze 15 zien zien ze er niet aan af omdat ze "lang" zijn. Een steevast vraag 2 is of ze broers zijn! Wij vinden dat Aziaten op elkaar lijken, dat vnden Aziaten dus blijkbaar ook van ons!

Na de ijstraining gelijk door naar boven waar de gym wachtte. Dit keer moesten ze allemaal een fietstest doen. 2 x 10 x 40 seconden volluit met weerstand met daarna 20 seconden rust. Pittig!

Kijk hieronder maar naar de uitvoering en de gezichten na afloop:

Dat was wel even afzien.Je ziet dat de computers afgeplakt zijn met folie. Geen overbodige luxe. Er liggen letterlijk plassen zweet rondom de fietsen. Hoewel de raam ervoor openstaat. Tussendoor gingen de meeste ook nog even schaatsplanken. Dat schaatsplanken gebeurt iets anders dan wij geleerd hebben. Het hoe en waarom moet nog duidelijk worden. Ze zijn gewend om het "plaatsingsbeen" al neer te zetten voordat ze gaan strekken. Ze strekken dan weer wel...

Tijdens onze training was de selectie langebaan aan het shorttracken. Eigenlijk geen verschil met de shorttrackers qua techniek. Zo zien wij onze "helden" in ieder geval niet door de bocht lopen. Dat zal dan ook wel in verhouding zijn met onze sprintmedailles t.o.v. de Aziaten ;-)

Na de training waren de kleintjes aan het schaatsen. Nu al een paar keer gezien en opvallend is dat ze niet hard gaan. Wel proberen ze (moeten ze) elke keer weer opnieuw in de "hoeken" Elke keer worden ze er weer "ingezet" om te oefenen. Dat resulteert hier in een techniek die gewoon al een goede basis is!

Deze zijn het leukst. Ook naast het ijs!

Als laatste nog even 2 opvallende Koreaanse dingen: Wat is dit?

Hiermee open je dus een deur in Seoul. Met een drukknop op de schuifdeur. Lekker makkelijk.

Wat valt je op aan de auto hieronder?

Heel veel auto's rijden hiermee. Hebben ze een aerodynamische auto plakken ze er schuimrubbers op om deuken te voorkomen. Handig en nuttig dat wel, maar het ziet er gewoon niet uit.

Morgen 2 trainingsmomenten. Een sprongtraining en een ijstraining met after ice. Eerste volle dag.

Nu ook maar hopen dat we een beetje kunnen slapen. Ik ben dan wel niet in training maar toch gesloopt en gebroken van de korte nachtjes.

naeil boja ! dylan ina dennis eseo da-eum mesijiga natanabnida.
insa
Patrick

  • Comments(6)//korea.vergeertjes.nl/#post9