Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 2 - bijkomen

Berichten PatrickPosted by Patrick Tue, June 28, 2011 02:10:40

Dag 2.

Om 7 uur wekker gezet en op de kamer van de Boyz ontbeten met oerhollandse boterhammen met pindakaas en nutella. Een beetje slecht geslapen allemaal. Het tijdsverschil speelt toch nog parten. Ikzelf was om 4 uur klaarwakker. Mijn Skype ging af om 4 uur. Jolanda zag mij online komen en belde even.... Door de wifi hier ben ik de hele dag online.

Om 8 uur een loopsessie in het Olympic park Beetje losgooien en wat kort/snel werk om het lichaam een beetje te resetten van de reis.

Terwijl de jongens een rondje liepen verbaasde ik mij over het geweldige uitzicht op deze 2 bankjes ;)

In Nederland zie je bij het groeien van een boom standaard 2 stokken ernaast om de boom "omhoog" te geleiden. Hier laten ze de boom eerst groeien en wanneer die krom is ondersteunen ze de boom...

Altijd handig. Er zijn lange en minder lange mensen. In Korea vooral minder lange mensen. (eindelijk een beetje op "niveau" praten hier :)) Zo ook bij de drinkvoorzieningen. Ik vraag me af wie er uit de onderste kraan drinkt.

Aan de rand van het Olympic park staat het gebouw van de Koreaanse Olympic Committee. Zeg maar het NOC van Seoul. Met hun eigen Papendal. Naast het gebouw staan in een halve cirkel vlaggen van alle landen van de wereld.

Hieronder de Olympic Peace gate. Aan de noordkant van het park. Eigenlijk de grote ingang van het Olympisch park. Alles is nog overgebleven van de Zomerspelen van 1988.

Zelfs het heilige vuur brand hier sinds de zomer van 1988. En dient nog altijd ter inspiratie voor alle sporters en bezoekers die voorbij komen.Wie bewaakt nu zo'n Olympisch park? Daar worden alleen de beste van de beste geselcteerd. Je moet hiervoor 6 jaar in training voordat je het park mag bewaken. Heb je hem al zien liggen achter het grote raam linksonder? Voordat ik hem fotografeerde waaide zijn deur open en keek hij op om vervolgens verder te gaan met zijn "dagga zetten". ;)

Omdat het sinds onze aankomst al non-stop regent gingen we 's middag naar een mall. We zijn naar de COEXmall gegaan. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Er is dus van alles te vinden op elk gebied. Zowel winkels als restaurants van eenzelfde merk kom je hier soms wel 2 of 3 keer tegen.

Met de metro naar dat winkelcentrum dus, Toen we de metro ingingen zagen we alleen maar afbeeldingen van Nationale helden op de winterspelen. Van alle afbeeldingen was zo'n 80% shorttrackers. Sowieso is shorttrack bekend hier. Er wordt altijd gevraagd waar we vandaan komen en wat we doen. Bij de woorden Holland (en meestal ook Hiddingu) en shorttrack wordt er diep gebogen van respect. Vreemde gewaarwording om niet te hoeven uit te leggen dat: "shorttrack schaatsen is op een ijshockeybaantje en nee daar gaan niet elke week mensen aan dood en ja er is wel eens iemand verlamd geraakt en nee het verdient anders dan de langebaan en je gaat heel schuin en nee dat is niet heel gevaarlijk"

Nee, gewoon: Respect

Seoul heeft een heel groot metrosysteem. Opvallend en wel slim is het "dubbele deur" principe. Je staat dus (in de rij) voor een schuifdeur te wachten waar de metrotrein precies voor komt rijden met zijn deuren. Zo kan je nooit voor de trein vallen/springen

Hieronder een kort filmpje van IN de metro met de deuren.

Dat gapen van Dylan zijn wij ondertussen wel gewend. Tijdens het filmen valt het niet eens op ;)

Hier zitten we even bij Starbucks. We zijn een paar uurtjes geweest om de regen te ontlopen en "westers" te eten. Ikzelf heb nog even hardloopschoenen gekocht. Zijn toch weer 25% goedkoper dan in NL. Dylan en Dennis dachten een Gucci petje voor weinig te kunnen scoren. Het winkelcentrum 3 x rondgelopen en overal gevraagd. De dames liepen bijna allemaal met een Gucci tas. Eindelijk vonden we in de mall een soort van Bijenkorf ter grootte van een Nederlands winkelcentrum an 4 verdieingen waar ze eindelijk Gucci verkochten. Helaas was deze Gucci 75% duurder dan in Nederland.... Ze werden misgund naar eigen zeggen.

Daarna nog even gegeten en terug met de metro (10 minuutjes) naar het hotel om moe in slaap te vallen om.... 20.30 uur.

Morgen 1e ijstraining! Wat staat ons te wachten?

  • Comments(2)//korea.vergeertjes.nl/#post6