Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 13 - laatste hele dag

Berichten PatrickPosted by Patrick Thu, July 07, 2011 13:18:38
Vandaag is de laatste hele dag hier. Het slechte slapen heeft vanmorgen voor mij het hoogtepunt bereikt. De wekker stond op 5.45 uur omdat we pas 06.30 sprongtraining hadden. Om 5.25 werd ik wakker na 2,5 uur slapen. En dacht dus nog even 20 minuutjes bij te kunnen komen. Vanaf daar weet ik niets meer. Of ik mijn wekker niet gehoord heb of dat ik m, terwijl die afging, uit heb gezet. Het is een zwart gat geworden want om 07.30 uur schrok ik wakker en had door dat we ons verslapen hadden... Omdat het toch niet meer te redden was maar even de wekker wat later gezet en de jongens laten liggen. Wel balen natuurlijk, het was de bedoeling de laatste 3 trainingen helemaal voluit te gaan. Nou ja. Nu de laatste 2 trainingen nog dan maar.

Om 13.15 uur naar de ijsbaan. Hieronder 2 foto's van de warming-up plek en de kleedkamer waar we 2 weken vertoefd hebben.

Hieronder een foto van een van de kleedkamers. In deze zitten wij met de "oudere" schaatsers. We zitten in het midden. Alle rijders laten alle spullen hier liggen van schaatskleding tot slijpspullen en schaatsen. Zo kun je tenminste nooit iets vergeten! Verder komt er niemand in de kleedkamer dus dat is ook handig. Hoewel de kleedkamer gewoon open is de hele dag zijn ze niet bang dat er iets gestolen wordt. Dat gebeurd niet zo snel in Korea.

Tijdens het inlopen sprak ik even met onze Japanse vriend en hij vertelde me dat het op donderdagmiddag meestal een rustige training is. (Vorige week die spelletjesmiddag) Dat gaf de jongens een beetje hoop op een training waarmee ze de Koreanen bij konden houden. Die hoop was snel vergaan. Het was gewoon weer de 15 x 7 ronden in 2-tallen. En nu reden ze nog harder dan voorheen. Na die slopende kleine 40 minuten even een dweilpauze waarin ik kort een gesprek had met de trainers middels de Franse coach die het nu mooi kon vertalen. Ook hier weer wat informatie meegepikt samen met de informatie van de Engels sprekende Koreaan is het me aardig duidelijk geworden hoe het er hier aan toe gaat. Hoewel het af en toe nog gissen is vanwege de soms tegenstrijdige informatie...

Na de dweil nog even een 5k relay en daarna nog een korte relay op wat hogere snelheid.

De after ice was dan weer wel rustig. Ze mochten iets voor zichzelf doen maar al snel werden de langebaners uitgedaagd voor een touwspringcompetitie tegen de shorttrackers.

Niet op video maar Dennis was goed op dreef. Samen met de curlingkwaliteiten van Dylan hebben ze toch hun stempel kunnen drukken op het niveau hier ;-)

De langebaners wisten het dit keer te winnen.

Daarna weer het wachten van iedereen en dan weet je:

Eten. Dit keer was het Koreaans. Heel pittig een eigenlijk een beetje "smaakloos"

Om ons trainingskamp "af te sluiten" en de honger nog niet gestild was kozen de jongens voor het steakhouse. Nog even ons laatste diner samen en dan naar bed met de koffer al redelijk ingepakt. Morgenochtend nog even een ijstraining (ik heb 2 wekkers staan nu), na de ijstraining direct naar het hotel laatste spullen inpakken en met de metro naar de luchthaven. Om 14.30 uur Koreaanse tijd gaan we vliegen (07.30 uur NL tijd) en om 18.40 uur NL tijd landen we op schiphol. Daar zet ik D&D direct weer op het vliegtuig naar Barcelona omdat de familie al op vakantie is en zij zo nog even mogen genieten van wat rust.

Dit is dan ook vanuit Seoul het laatste logje. Thuis zal ik nog een verslagje van de jongens er op zetten die zij nu aan het schrijven zijn en daarna wellicht nog meer dingen die ons bezig hebben gehouden in Seoul.

Iedereen bedankt voor de leuke en lieve reacties op dit blog. Knut natuurlijk nogmaal bedankt voor zijn inzet deze stage te bemachtigen en ook dank aan Dylan en Dennis voor hun inzet de afgelopen 2 weken. Zij weten nu waar ze aan toe zijn en wat er moet gebeuren om die Koreanen met hetzelfde paar armen en hetzelfde paar benen te kunnen verslaan in de toekomst. Nu nog niet.... In de toekomst!

읽고 나중에 볼 주셔서 감사합니다.
한국인은 모든 운동 후에 말씀 하신대로 :
감사합니다!

  • Comments(6)//korea.vergeertjes.nl/#post19