Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Niets. Is. Wat. Het. Lijkt.

Berichten PatrickPosted by Patrick Wed, July 06, 2011 17:41:05

Donderdag 6 juli 00.00 uur.

"Niets is wat het lijkt!" Een bekende quote die ik voornamelijk ken uit het tv programma "Wie is de mol?"

Terwijl Peyong-Chang (Zuid Korea) nu net de Olympische Spelen van 2018 krijgt begin ik een korte overpeinzing na 1,5 week Seoul.

Olympische Spelen in Zuid Korea. Een trainingsstage in Zuid Korea is niet makkelijk want de deuren naar de rest van de wereld staan nog niet wijd open. Nu de OS in aantocht zijn in eigen land ben ik bang dat de kier die er nu is weer een stukje dichter zal vallen. Dat betekent weer slechtere kennisdeling hiervandaan want de overwinning op een OS is meer waard dan de rest van de wereld wijzer maken. Hopen op het beste?


Niets is wat het lijkt kwam vandaag in mij op. Ik kan er nu nog niet teveel op ingaan. Zoals jullie weten wordt de vergaarde kennis en ervaring eerst thuis verwerkt en bekeken samen met de initiator Knut alvorens alles wereldkundig gemaakt kan worden, dat heb ik hem beloofd. Er staan dus veel filmpjes op mijn computer die een kijkje in de keuken geven maar pas later misschien op deze site getoond kunnen worden. Kijk dus ook na a.s. vrijdag eens op deze site voor de ervaringen NA Seoul.


Wel ben ik ervaringen rijker die vooroordelen van zo'n 15 jaar oud in een keer onderuit trappen. Ook vandaag weer info die ik niet kon vatten omdat de beeldvorming bij ons anders gesteld is. Grappig is dat op hun beurt Zuid Korea niet begrijpt hoe NL zo "achter" blijft. Daarmee denk ik niet doelend op onze NTS die op dit moment goed bezig is maar wel in het algemeen. Big John blijft herhalen dat wij eind jaren 80 een van de beste van de wereld waren. Met Peter van der Velde als wereldkampioen en Richard Suyten als vice-wereldkampioen in '88 en meerdere wereldtitels op de aflossing is de wereld ons meer en meer voorbij "gegleden" Niet nieuws, wel jammer. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?


Ik heb wel de vinger op een zeer zere plek weten te leggen wat er fout gaat in NL naar mijn mening. Ook dat zal ik in een advies aan gaan bieden. Hoe we die simpele oplossing gaan waarmaken weet ik nog even niet. Dat het in mijn ogen het "begin" is van alle veranderingen daar ben ik wel van overtuigd. Nu hoop ik ook dat anderen dat inzien zodat we over een jaar of 10 รก 15 een stabiele basis hebben die net zo goed of beter werkt dan in Korea. Zo lang hebben we wel nodig om ons te kunnen meten aan het niveau. Maar dat dat haalbaar is daar ben ik na de vergaarde informatie wel van overtuigd!  • Comments(3)//korea.vergeertjes.nl/#post17