Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 10 - DagRust!

Berichten PatrickPosted by Patrick Wed, July 06, 2011 16:52:19
Maandag. Nieuwe week! Hoewel we Dylan volstoppen met vitamine en asperine om zijn zieke gevoel weg te werken (volgende week op vakantie mag tie uitzieken) gaat het niet zo lekker. Toch wel op naar de ochtendtraining. Hup 5.45 uur uit de veren na een nachtje heerlijk niet geslapen te hebben...

Warming up en op het ijs. Ik besloot weer te filmen vanaf de tribune. Niet wetende wat er komen gaat. Weet niemand immers en hopend op weer nieuwe inspirerende oefeningen.

Nee. Het was weer "gewoon" veel en hard rondjes rijden! En voor de

achterblijvers heeft de trainer z'n hockeystick om een duwtje in de goede richting te geven of een aanwijzing te "tikken" waar ze op moeten letten. (Knie, heup etc)


Ook bij de junioren word er flink "aangemoedigd" ik was in de film net een beetje te laat maar de nawee├źn nog wel voelbaar. Een stok gebruiken ze gelukkig nog niet.

Einde ochtendsessie en even naar het hotel om bij te komen en...... ff bij te slapen.


Op de weg naar de middagsessie stonden we voor het stoplicht te wachten en besefte ik me weer hoe groot en breed de wegen hier zijn. ff fotomomentje:

Dylan had ik vanmiddag thuisgelaten. Vanmorgen gng het niet lekker en hij kon beter nog even verder uitrusten om hopelijk later in de week beter mee te doen.

Dylan was er niet, Het Franse nationaal team zijn inmiddels arrivee. Zij hebben vorig jaar ook al 5 weken hier getraind en gaan nu 6 weken aan de bak. Er komen nog 2 junioren volgende week. Die moesten hun examens nog doen. 5 Fransen erbij maakt het ook gelijk een stuk drukker op het ijs. Daarbuiten niet. Ze zonderen zich nog al af van de groep en zoeken ook geen toenadering. Waar wij juist tussen de Koreanen gaan zitten en meegaan in de cultuur en regels. De Franse rijders lappen dit aan hun laars en gaan op plekken staan waar de Koreanen niet over denken te gaan staan bij de uitleg van de trainer. Op zich vreemd met een eigen Koreaanse trainer. Alleen Jerremy is wat spraakzaam en heb ik al wat leuke gesprekken mee gehad. De Fransen doen zich voor als de beste. Helaas voor hun komt dat op het ijs nog niet tot zijn recht...

Behoorlijk druk dus. Het ijs heeft het met het warme weer ook moeilijk. De bochten zijn nu aardig stukgetrapt. Hoewel je de meeste Koreanen hier niet war of koud van ziet worden, ploeteren de "mindere" Koreanen en de Europeanen zich een baan door het slushpuppie.

Na de ijstraining weer een after ice. jeuj!

Vandaag weer een sprongtraining. Ook Dennis probeer ik wat te sparen om het einde te halen en hij ging achter een koreaan schaatspassen doen. We zijn op zoek naar dezelfde hoogte (of diepte). Dat moet nog even wachten, maar we gaan de goede kant op

Na de trainingen weer de bekende uitwerksessies. We stonden eigenlijk te wachten op de trainer die de dag afsluit. Iedereen moet daarop wachten anders weten ze niet wat de volgende dag zal brengen. Dat duurde even en op een gegeven moment kwam hij binnen met een doos... Wat blijkt. Hamburgers (dubbele met kaas) en cola voor de hele ploeg! Huh? Verbaasd vroeg ik of dit vaker gebeurde maar dat viel wel mee. Af en toe. Op mijn vraag van wie dit kwam liepen de antwoorden uiteen van de Fransen (die er net bij kwamen) tot de Russen (die in een ander stadion bij het Nationale team traint) aan toe. Niet duidelijk geworden. Maar daar maalde de rijders niet om volgens mij, de meeste namen gewoon een 2e!

Op het gemakje opeten. Voor Dylan haalde we een magnetronmaaltijd. Hij is immers ziek en mag geen hamburger. Het deerde hem ook niet gelukkig! Het moet toch niet gekker worden!

  • Comments(1)//korea.vergeertjes.nl/#post16