Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Dag 7 - Bijna rust

Berichten PatrickPosted by Patrick Tue, July 05, 2011 02:57:20
Na de verlossing van het "luchtbed" is het slapen vannacht eindelijk wat beter gegaan. Nu maar hopen dat het zo blijft gaan. Ik ben dan wel niet zelf in training maar begin net als de jongens moe te worden...

Op naar de trainingen. Vandaag is het vrijdag. Nog 1,5 dag voordat we 1,5 dag rust hebben. Hoewel we rustig begonnen zijn hebben de trainingen een dusdanige impact dat de rust zeer welkom is.

Training 1 is het schaatsen.

Elke training begint met een uitleg van de trainer en het indelen van de groepjes voor de oefeningen. De rijders ontvangen geen schema. Na iedere training horen ze wat de volgende training zal zijn. Dan nog weten ze alleen of ze gaan schaatsen, lopen o.i.d. De echte training horen ze pas bij de aanvang.

Vandaag beginnen we met cirkels rijden. Niet gewoon voor het gevoel. Gewoon 5 x 2,5 minuut achter elkaar. Dan weer wat statischer en later weer wat dynamischer.

Aan het einde van elke ijstraining wordt kort uitgereden.... tegen de richting in.

Ook is het na elke training uitwerken met wat rek-, strekwerk en coreoefeningen. Daarna een kort loswerksessie. Dit gebeurt ook bij gezamenlijke w-up voor looptrainingen. Daarbij zingen ze een liedje waarvan wij nog steeds niet kunnen meezingen...

Ondertussen is beneden de club bezig met zijn warming up voor de ijstraining.

In dit filmpje een 11 jarige aan het cornerbelten. Basis voor succes?

Na een paar uurtjes in het hotel bijgekomen te zijn en weer even bijgetankt te hebben gaan we op voor Training 2.

Na een break gehad te hebben in het hotel gingen we weer naar de ijsbaan voor training 2. Schaatsen + after ice. Eerst schaatsen dus. 5 x 5 minuut + 2 x 5k relay.

Iedereen gaat vrij stil door de bocht, alleen het rechterbeen van Dylan veroorzaakt een hoop lawaai. Naast het nog beter overkomen zal hij toch echt een nieuw paar schoenen moeten hebben waarmee hij niet "doorzakt" (dan weet je dat alvast Wilfried ;))

Na de ijstraining snel schaatsen uit, sportkleding aan en door naar het after ice. Dit keer sprongen en een "sprintloopje"

Eerst de sprongen. Weer 5 x 5 minuut:

Hier probeert de trainer Dennis en Dylan in de Koreaanse hoek te krijgen. Lastig

Het zijn geen gekke dingen die ze doen maar vooral de hoeveelheid met het weinige rust maakt het zo zwaar. Ook voor de Koreanen is het zwaar, dat zien we heus wel. Bij aanvang van een oefening, en ook regelmatig tijdens een oefening wanneer deze zwaar is, gooien ze er een yell in.

Na de sprongetjes nog even 2 x 5 minuut stevig doorlopen. Of ze het normaal buiten doen weet ik niet. Ze doen wel veel in de gym. Nu ook wel goed want buiten is het nog vaak noodweer.

En zo komen we bijna aan het eind van dag 7. Morgen nog 1 training en dan hebben we even rust voor 1,5 dag. De jongens beginnen er al aardig moeilijk mee te krijgen en DYlan begint een beetje te kwakkelen. Even rustig aan dus!

We weten nu ook wat we morgen gaan doen. Een looptraining. Geen schaatsen dus.

  • Comments(2)//korea.vergeertjes.nl/#post12