Shorttrack Stage Zuid Korea

Shorttrack Stage Zuid Korea

Stage 2011

Van 24 juni t/m 8 juli 2011 zijn wij op stage in Seoul. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk informatie te bemachtigen over o.a. trainingswijze, organisatiestructuur en talentontwikkeling.
Op dit blog zul je vooral de indrukken, ervaringen en dagelijkse beslommeringen kunnen volgen.

Leo van der Kar sportfonds

BerichtenPosted by Patrick Sun, June 12, 2011 23:22:46

Beste lezer

In het begin van dit kalenderjaar heeft Knut een motivatiebrief verstuurd aan NOC*NSF om aanspraak te maken op het Leo van der Kar sportfonds. Dit fonds stelt talenten en de coach in staat een stage te beleggen op een plek waar veel informatie vergaart kan worden. Knut heeft 2 talenten moeten aanwijzen welke in aanmerking komen op kort termijn kans te maken op een ploeg van Nationaal niveau. Hiermee zijn Dennis Kruijswijk en Dylan Hoogerwerf naar voren geschoven en heeft Knut kenbaar gemaakt graag een stage in Zuid Korea (Seoul) te willen volgen. Alle kosten worden gedragen door het sportfonds.

Tot grote blijdschap is de stage toegekend door NOC*NSF en mogen zij van 24 juni t/m 8 juli op stage in Seoul. Helaas heeft Knut om familiare redenen moeten besluiten niet naar Korea te kunnen afreizen in die periode. Omzetten van data in de trainingsstage bleek niet mogelijk waardoor ik ben gevraagd mee te gaan als coach en begeleider. Dit alles is pas vorige week rond gekomen vandaar dit bericht nu met de mededeling van de stage.

Doel van stage

In Seoul zal meegetraind worden met de club en regioselectie van Seoul. Een schaatsniveau wat voor onze begrippen al vrij hoog zal liggen! Dennis en Dylan zullen een groot deel van het programma gaan volgen en ook ervaren hoe een trainingsdag eruit ziet voor een club/regiorijder in Seoul. Daarnaast willen we zo veel als mogelijk bespreken met de rijders en trainers over bijvoorbeeld de manier en hoeveelheid van trainen, structuur "van club naar Nationale selectie", organisatie rondom de ploegen, financiering, werven van nieuwe rijders, selecteren, school etc.

Genoeg zaken om te onderzoeken en ondertussen hard trainen!

Meer info over het Leo van der Kar sportfonds vind je hier.

Groetjes

Patrick

  • Comments(3)//korea.vergeertjes.nl/#post1